Ko nas narava obdari s snegom, še zdaleč ni nujno, da se odpravimo le na smučišče. Vedno bolj popularna zimska aktivnost – krpljanje je prav zagotovo ena izmed aktivnosti, ki ponuja razburljiv način za odkrivanje narave, nepozabno zabavo in odličen trening. Hoja po neokrnjeni naravi vas ne bo le pošteno razmigala, temveč se boste ob tem tudi zabavali, predvsem pa uživali v lepotah zasnežene pokrajine. Krpljanje je pravzaprav hoja po snegu s posebej prilagojeno obutvijo, ki ima velik površino, da se ob koraku noga ne pogrezne globoko v sneg. S krpljami je mogoče hoditi po zelo globoki in mehki snežni odeji, zato je to idealna priložnost za odkrivanje še najbolj skritih kotičkov v naravi.

Hoja s krpljI je primerna za vsakogar,  zato so morebitne skrbi o koordinaciji in fizični sposobnosti odveč. Pri krpljanju je aktivno celo telo zato je poleg druženja in zabave to tudi odlična zimska vadba.

Za nepozabno zabavo in odličen trening potrebujete le sneg,  par krpelj in palice.

Preden se zaženete v popolnoma zasneženo naravo, boste v varnem zavetju družbe in vodnika potrenirali osnovne korake, obračanje in premagovanje naklonov, da boste lahko potem brezskrbno uživali v prečudovitih razgledih.

Če si želite novega podviga ali pa bi si želeli krpljanje prvič poizkusiti vabljeni, da se nam pridružite na katerem od naših programov.

Trasa: Ljubelj Dom pri izviru Završnice (1425m) -srednje zahtevna pot

Termin: petek, 12.1.2024

Odhod: parkirišče Stanežiče P+R ob 17.30 uri (povratek v poznih večernih urah)

Število udeležencev: omejeno

Cena: 30 eur/osebo, ki vključuje prevoz in vodenje, krplji, naglavna svetilka

Kaj še potrebujete: zaželjene so pohodne palice, topla pohodna oblačila, nahrbtnik z rezervnimi oblačili, vodo odbojne gamaše

Za več informacij nas lahko kontaktirate na: 051 350 183 Tomaž