Vabimo vas, da se skupaj z nami vkrcate  na barko ter se nam pridružite na nepozabni KEPA kolesarski pustolovščini, in spoznate očarljive dalmatinske otoke in obalo z drugačne perspektive. Naša kolesarska avantura nas bo vodila skozi slikovite poti in očarljive kotičke otokov, za katere morda sploh niste vedeli da obstajajo. Občudovali bomo naravne  lepote ter spoznavali zanimive zgodbe in kulturno dediščino.

Za varno plovbo po morju bo poskrbel kapetan s svojo barko Gulet Lopar, ki nam bo zaupal tudi marsikatero zanimivo zgodbo in prigodo iz svojih morskih odprav. Ne bo pa manjkalo tudi dobre zabave v odlični družbi.

Okvirni plan potovanja je prekolesariti 4 prelepe Hrvaške otoke (Šolta, Hvar, Vis, Korčula):

(v primeru slabega vremena ali premočnega vetra se tura prilagodi razmeram)

1. dan: ŠOLTA vkrcanje na barko v Splitu in ob 14:00 odhod proti prvemu otoku Šolti. Prvo kolesarsko etapo iz Stomorske do Maslinice in nazaj, si bomo zapomnili po poti obdani s figovimi drevesi, rožmarinom in oljkami.

2. dan: VIS po močnem zajtrku se iz marine Vis odpravimo do meni najljubšega ribiškega mesteca Komiža. Obvezen postanek za kavico in pogled na Biševo vas zagotovo ne bo razočaral. Obisk ene izmed najlepših plaž na Hrvaškem – plaža Stiniva je skoraj obvezen, najbolj pogumni, pa bodo lahko okusili svežino morja. Krožno pot mimo Podhumlja zaključimo v mestu Vis.

3. dan: KORČULA sledi najdaljša etapa v celem tednu. Rojstni kraj Oliverja Dragojevića, Vela Luka bo začetek vsaj 45 km dolge trase, ki vodi mimo vinogradnega okoliša in idilične vasice Čara. Filmski pogled na Pupnatsko Luko bo očaral vsakega kolesarja. Tukaj brez skupinskega »selfija« ne bo šlo. V glavnem mestu Korčula nas čaka večerja, kjer bo po premaganih 1000 metrov višinske razlike še kako prav prišla.

4. dan: HVAR trasa nas pelje do glavnega mesta Hvar, preko prelepe planote Brusje, znane po nasadu sivke in prelepih razgledov. Za najbolj vztrajne pa vsekakor ne moremo izpustiti vzpona na francosko trdnjavo Napoleon, kjer je, preverjeno, najlepši razgled na celoten Hvar in Paklene otoke. Na renesančnem trgu mesta Hvar si vsekakor zaslužimo jutranjo kavico, nato pa kolesarjenje do Starega grada.

5. dan: SPLIT , povratek v luko

Namestitev: motorna barka – GULET LOPAR

– 28 m dolžine in 7,5 m širine;

– število potnikov 28 – 30;

– 13 kabin (- 8 x dvojna postelja + pograd zgoraj (3),  -5 x pograd)  s klimo, svojo kopalnico in tušem

Na zgornji palubi se nahaja skupni prostor za druženje, zajtrke in večerje ter zunanji salon za počitek. Na omenjeni palubi se nahaja tudi kuhinja in komandni most.

Paluba za sončenje se nahaja nad zgornjo palubo.

Cena 585 eur/ osebo vključuje:

– 5 dni / 4 nočitve na barki Lopar,

– 4 x polpenzion na barki Lopar + 2 x lunch paket

– organizacijo izleta

– darilo  

– spremljanje kolesarske ture.

Doplačila:

– parkirno mesto za avto

– pijača na barki – sprotno plačilo ob vsakem naročilu ali ob koncu kolesarskega izleta (vodi se na številko kabine)

– Cena prevoza oseb in koles cca 80 eur / osebo – odvisno od števila prijav

Več informacij: Tomaž 051 350 183, info@onelife.si